Emerald Pool og tusind kinesere

Fredag var vores sidste dag i hos Son og Mama. Son havde arrangeret, at vi skulle ud at se Emerald Pool, en smuk lille ferskvandssø med krystalklart vand, som man kan bade i.

Emerald Pool er en lille sø i et større netværk af vandløb med krystalklart vand.


Fra indgangen af parken var gåturen gennem dejlig skov på ca. 1,5 km. Vi så en del edderkopper af arten Macracantha arcuata, en type hjulspinder med meget lange pigge på bagkroppen, og vi stødte også på en løvfrø og et par smukke snegle.

Nu kan det jo godt lyde som om, at alt bare altid går som smurt for os, men det er naturligvis ikke sandheden. Vi har dejlige dage, hvor alt forløber i nogenlunde ro og orden, men vi har også mere stormfulde dage. Inden vi tog afsted var vi klar over, at det ville blive en udfordring med mad til Frej. Hjemme i Danmark spiser han enorme mængder rugbrød, men det kan man jo ikke få her. Så det kan være svært at finde noget, som han har lyst til at spise, især til morgenmad og frokost, og så spiser han kun lidt. Og alle der kender Frej ved, hvor sur og tvær han bliver, når han har lavt blodsukker!


Nå, men det lykkedes os at komme frem til poolen, den var fin og jeg har kun billeder på vores vandtætte kamera, som jeg ikke lige kan overføre billeder fra. I løbet af de første ti minutter vi var der, kom der imidlertid en mindre flodbølge af kinesiske turister, som alle skulle bade, og så forsvandt det charmerende altså!

Efter hurtig frokost ved indgangen, tog vi videre til nogle varme kilder, hvor chaufføren forsikrede os om, at der ikke var så mange turister. Og ganske rigtigt var der kun få andre turister. Vandet havde en tilpas temperatur, og selvom det thailandske klima ikke umiddelbart indbyder til badning i varme kilder, hoppede vi i.

Og så skete det sgu igen! Bedst som vi havde fundet vores egen lille pøl, kom en kæmpe flok kinesere strømmede til. Og jeg ved ikke, om det er fordi, at de er vant til altid at være mange mennesker tæt på hinanden, men de valgte blot at indtage ‘vores’ lille pøl, frem for en anden tom, lige ved siden af.

I øvrigt er der garanti for et mindre – eller større – photoshoot hver gang man møder kinesere og har en baby med. Alle skal snakke med babyen, alle skal tage billeder, og de fleste forsøger også at få lov at tage babyen. Men det går altså ikke, når man hedder Manja, er knapt ni måneder og har voldsom separationsangst. Så længe hun er i mors arme, sparer hun dog ikke på smil og charme, for hun synes det er sjovt med alle de begejstrede fans!

Fredag aften var vores sidste på bjergresortet, og familien havde arrangeret en koreansk barbecue som afskedsmiddag.

Oven på en spand med grillkul sættes ‘grillristen’, et kuppelformet stykke metal med en fordybning hele vejen rundt langs kanten. I fordybningen hældes klar grøntsagssuppe, og heri smider man forskellige grøntsager og nudler, som simrer til de er færdige, og så hælder man det over i sin skål. Selve kuplen bliver meget varm, og herpå kan man grille forskelligt kød. Det er lækkert og hyggeligt!

Det var en meget hyggelig aften, og vores ophold på Phanom Bencha Mountain Resort har været fantastisk! Vi kommer til at savne atmosfæren og ikke mindst hele familien, som gør stedet så specielt ❤️

<

i befinder os nu på Phi Phi Island, og det er jo noget helt helt andet! Mere om det en anden dag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close