Syg baby i Malaysia

Advarsel: indlæg uden kryb!

Manja har været syg. Det startede for tre dage siden med lidt let feber om aftenen, en meget urolig nat og opkast den følgende morgen. Den dag var hun skidt og kastede op nogle gange, og samtidig havde hun feber. Det faldt selvfølgelig lige oven i, at vi skulle fra Damai Beach (som vi ellers havde forsøgt at blive en ekstra dag hos, men der var fuldt booket) og ind til byen på hostel.

Der havde vi booket fem nætter med udgangspunkt i, at vi ville tage på dagsture og dermed ikke opholde os ret meget på stedet. Men efter første nat stod det klart, at stedet for det første var alt for støjende om natten, og for det andet, at siden Manja stadig ikke var rask, var det bare for dødssygt et sted at være sengeliggende med hende. Så vi tjekkede mulighederne ud, og på et nærliggende hotel kunne vi få et fint værelse med lidt mere komfort til en god pris.

Manja ville kun have mig, og der var ingen grund til at Frej og Emil også skulle være fanget på hotelværelset, så de tog ud og kiggede lidt på byen. Jeg tilbragte så hele dagen igår med Manja på værelset, og hun sov det meste af tiden på min mave. Hun kastede op nogle gange, men havde også perioder, hvor hun godt kunne holde mælken i sig, og jeg var egentlig ikke så bekymret. I nat sov hun godt, dog med en enkelt omgang opkast, og i morges vågnede hun uden feber. Hun var glad, men stadig træt og pylret. Jeg valgte derfor at blive hjemme med hende igen. Til eftermiddag kastede hun dog op igen, tilfældigvis på et hvidt håndklæde, og jeg kunne se, at der var en lille smule frisk blod i (jeg tog et billede, så jeg kunne vise det til lægen!).

Jeg havde flere gange overvejet, hvornår jeg mon burde opsøge læge, men nu tænkte jeg, at det var på tide. Ikke fordi mængden af blod var overvældende, men også fordi at hun nu kastede op på tredje dag. Så jeg henvendte mig til receptionisten, som straks havde en chauffør klar. Nede i lobbyen stod en hel horde af bekymrede ansatte, som skulle se babyen og åbne døre for os. Chaufføren kørte mig til en klinik, hvor vi straks blev set af en læge, som forsikrede mig om, at der ikke var noget at bekymre sig om. Spædbørn har umodne spiserør og mavesække, og gentagne opkastninger kan godt fremkalde lidt blod. Han mærkede efter, om der skulle være tegn på blødninger i mave/tarm, og der var ingen på noget, og Manja havde også overskud til at charme ham lidt, så han var overhovedet ikke bekymret. Han tilbød dog en ultralydsscanning, hvilket jeg takkede nej til. Vi fik lidt medicin, som kan gå bugt med de sidste opkastninger. Chaufføren havde ventet udenfor, hvor det i mellemtiden var blevet voldsomt regnvejr. En dame fra klinikken insisterede på at følge os med paraply de par meter ud til bilen. En time efter vi tog afsted, var vi tilbage på hotellet.

Manja tog sig en lur i bilen.

Hernede er der betaling ved kasse 1, når man har været i kontakt med sundhedsvæsnet.

Det løb op i 68 RM, hvilket er lige knap 100 kr. Gad vide hvad en ultralydsscanning havde kostet? Det er man jo heldigvis lykkeligt uvidende om som dansker.

Nå, men Manja har her til aften været fuld af spilopper, og vi kan efterhånden kende hende igen. Hun har kravlet lystigt omkring og væltet skraldespande!

Jeg opdagede tilmed en ny tand her til aften, så de sidste dage har været lidt hårde for den lille mus!

Efter tre dage i Kuching, har jeg set absolut ingenting af byen, så vi håber at nå bare en lille tur op ad floden i morgen. Nu ser vi hvordan Manja har det. Det er jo vilkårene, når man vælger at tage sine børn med på rejse.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close