Lenes naturnyheder nr. 1 – Blåhatjordbi

Oprindeligt bragt den 7/7 2018 i Haastrups lokale nyhedsbrev “Udkigsposten”.

Jeg sender lige et billede af en fin lille bi, som jeg forleden så på i udkanten af Peters tørre eng. Det er en blåhatjordbi, og førhen var den almindelig i Danmark, men som nu er relativt sjælden. Manglende høslæt og græsning har dog betydet, at blåhat ikke længere er så udbredt på engene som førhen, og det er et problem for bien, fordi den udelukkende samler pollen på blåhat. På engen står stadig nogle blåhat, selvom der kunne gøres mere for at hjælpe dem på vej. En enkelt blåhatjordbi skal bruge pollen fra 80 blomsterhoveder, for at få et kuld unger på vingerne! Den har de fineste lyserøde pollenbukser, hvilket gør den let genkendelig. Det er lige nu blåhatten blomstrer, så hvis man vil møde fyren, skal man i Skånemosen nu!

img_9738

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close