Lenes naturnyheder nr. 2 – Duehalen

Oprindeligt bragt den 25/8 2018 i Haastrups lokale nyhedsbrev “Udkigsposten”

Har du også set ‘kolibrien’? Lige nu har vi nærmest en invasion af det kolibrilignende insekt, duehalen, som er en dagsaktiv natsværmer. Den er umulig at forveksle, idet den sværmer omkring blomster og suger nektar, mens den står helt stille i luften, fuldstændig som en kolibri. Den kommer sydfra og ses normalt i mindre tal om sommeren i Danmark. I år er der dog så mange ting, som er anderledes pga. varmen og tørken, så duehalen ses i tusindvis i hele landet. Denne er fotograferet i min petunia på terrassen og så endda på min fødselsdag! Den er temmelig svær at tage gode billeder af, fordi den er så hurtig, og en naturfotograf fortalte mig for nylig, at for at få et skarpt billede af vingerne, skal man bruge en lukkehastighed på mindst 1/1500 sekund. Det betyder dermed, at dens vingeslag også må ligge heromkring – altså knap 1500 vingeslag i sekundet! Hvis du endnu ikke har set den, må du holde øje i haven omkring blomsterne. Snart er de alle trukket sydpå igen.

img_0065[1]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close