Lenes naturnyheder nr. 4 – Pelle og Piv

Oprindeligt bragt den 21/9 2018 i Haastrups lokale nyhedsbrev “Udkigsposten”.

Mød Pelle og Piv! To små piggede dyr på størrelse med grapefrugter. De er forældreløse pindsvin, som er flyttet ind hos os. De blev fundet forkomne og forladte på mit arbejde, og jeg valgte at tage dem med hjem. Dødeligheden for pindsvineunger, der er opfostret af mennesker er meget høj, dels fordi de let kommer til at lide af fejlernæring og dels fordi de ikke lærer at fange kryb og kravl, så de kan klare sig selv. Dyreinternaterne fodrer dem kun med kattemad pga. sparsomme midler. Så min ambition er at lære Pelle og Piv at klare sig selv.
Men jeg kunne virkelig godt bruge noget hjælp! Det er nemlig en stor opgave at finde nok mad til grisene. Derfor vil jeg gerne invitere byens børn (og da også voksne som kunne have lyst!) til at komme forbi og hilse på de to pindsvin lørdag den 29/9 kl. 15-16 på Faldsledvej 2. Medbring gerne så mange kryb, som I kan finde i haven! Pindsvin elsker især regnorme, biller, ørentviste, tusindben, snegle og forskellige larver.
Jeg håber I har lyst til at hjælpe mig og samtidig give jeres børn en hyggelig oplevelse med at møde de to pindsvin!

img_0319

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close