Gensynsglæde, motorproblemer og en levende drage

Igår var en rimelig heftig dag. Lene og ungerne tog flyet fra Kastrup til Istanbul, og det var jo lidt af en opgave at holde styr på ballademagerne.

Det gik superduper, indtil vi nåede til Istanbul, der var børnene lidt speedede efter at have siddet stille i tre timer. Heldigvis var der en meget hjælpsom herre, som insisterede på at hjælpe mig igennem paskontrol osv. så ingen børn forsvandt! Uden for lufthavnen stod fortroppen klar, undtagen X-ranger, som tog flyet hjem om morgenen. Mission accomplished!

Herefter gik turen mod øst til en campingplads en times tid fra lufthavnen. “Yes yes, you need to go up a very steep hill” sagde damen, og det gjorde vi så. Og bussen fik det lidt varmt. Og lidt varmere. Indtil den til sidst fik det for varmt, og den klassiske scene med damp op af motorhjelmen opstod. Og vi var ovenikøbet kørt forkert.

Det var lige i solnedgangen og alt var totalt skønt med smukke vilde blomster, glade børn og en gøg der kukkede lystigt, så humøret holdt. Det viste sig da også, at vi var ret tæt på campingpladsen, og efter at være kølet ned, klarede bussen turen derover.

Hovedhuset er en gigantisk teltagtig konstruktion med bålsted i midten. Der blev tændt op og lavet dejlig mad til os.

Vi er de eneste der er her, for sæsonen starter først rigtig op lige om lidt. Udenfor er en gammel svømmepøl, og som den naturnørder Emil nu er, kiggede han naturligvis derned og opdagede, at den var fyldt med frøer, tudser og salamandere. Han fiskede den vildeste salamander op!

Den har intet dansk navn. På engelsk hedder den northern banded newt, Ommatotriton ophryticus, og er en stor salamander, der er listet som næsten truet på IUCN’s rødliste. Det betyder, at dens bestand er faldende, og den trues af eksempelvis urbanisering og vandforurening.

Der var diverse frøer dernede også.

Så vi måtte jo naturligvis igangsætte en større redningsaktion, for at fiske så mange af padderne som muligt op af pølen!

39 skrubtudser og én salamander blev det til her til formiddag, men der er mange flere dernede, som forhåbentlig kommer op til aften, og så giver vi den et skud mere. Så prøver vi også lige at danne os et overblik over antallet af forskellige arter.

Jeg ville gerne have vist et billede af den næsten truede salamander, men en kat nakkede den, da vi kiggede væk, så.. ja. Endnu en grund til at naturelskere kan have det lidt anstrengt med katte 🙂 I skrivende stund kan jeg se, at de er på jagt efter firben i solen.

Opdateret: her er er billede af den næste salamander vi fangede.

Rygfinnen klasker helt sammen når man tager den op, men er oprejst mens den er under vand.

Mens Manja har sovet i camperen, har vi været ude og kigge efter krybdyr.

Øverst en stålorm. Firbenene er ikke artsbestemt endnu.

Heldigvis har vi fundet ud af, at vores problemer med bilen igår skyldtes en løs forbindelse til køleren, så forhåbentlig er problemet løst for nu! I morgen går turen atter østover.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close