Lenes naturnyheder – tårnfalken, der fik brug for lidt hjælp

Oprindeligt bragt i Haastrups lokale nyhedsbrev, ‘Udkigsposten’ d. 19/7 2019.

I sidste uge blev Emil ringet op af Jens Sylvest. Hans tårnfalke har ynglet igen i år i kassen, som han har hængt op i nogle høje træer på sin grund, og han har holdt godt øje med dem. Hvis du ikke liiige kan komme i tanke om, hvad tårnfalken nu er for en, så er det den lille rovfugl, som man ofte ser muse (‘stå stille’ på vingerne med blikket rettet stift ned), når man kører langs vejene.

Derfor kunne han berette, at den ene, ellers flyvefærdige unge ikke kunne flyve, fordi den var helt smurt ind i et eller andet. Vi var straks på sagen, da en hurtig vask og tørring burde løse problemet.

Efter vask og en tur med føntørreren, blev ungen budt en lille død mus. Mod vores forventninger, slugte den musen i én bid og så to mere. Vi lod den overnatte i vores baggang, da det var for sent til at sætte den ud. Dagen efter satte vi den ud, og den fløj så fint afsted.

Vi har klippet en lille film om forløbet, som man kan se på linket: https://www.youtube.com/watch?v=ounVwuBTsxg

Desværre havde tårnfalken det ikke så godt næste dag, muligvis fordi den havde været i nærkamp med en kat. Derfor blev den hentet af Dyrenes Beskyttelse. Husk i øvrigt som udgangspunkt at lade dyreunger være (deres mor er som oftest lige i nærheden), eller kontakte Dyrenes Beskyttelse på 1812, hvis det er akut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close