Ekspedition Borneo med baby

I november-december 2017 rejser vi afsted til Thailand og Borneo med vores to små børn, Frej (3) og Manja (8 mdr.). Vi skal på opdagelse i Sydøstasiens tropiske regnskove for at se, hvad landene kan byde os af naturoplevelser. Vi leder især efter slanger, men alle dyr har interesse, og på bloggen kan du følge alle vores oplevelser, gode som dårlige. Det handler om natur, kryb og kravl, rejselivet med børn og meget andet.

Ruten
Vi flyver fra Kastrup til Kuala Lumpur (KL). Her skal vi være et par dage, hvorefter vi flyver til Krabi i Thailand. Efter et par uger i Krabiprovinsen flyver vi via KL til Kuching i Sarawak, hvor vi opholder os et par uger. De sidste uger er vi nordpå i Sabahområdet, hvor vi mødes med Emils forældre og bror.

kort

Thailand
Efter ankomst til Krabi kører vi lidt ind i landet, hvor vi skal bo en lille uge ved foden af bjerge, der er dækket af subtropisk regnskov. Herefter tager vi med færge over til den berømte Phi Phi Island, der er kendt for sine smukke hvide sandstrande. Vi tager med færge til Koh Lanta og befinder os først et par dage nord på øen og mærker bylivet i Saladan, hvorefter vi rejser sydpå til Bamboo Beach, hvor der ikke findes så meget andet end sand, vand og træer – og forhåbentlig masser af dyr!

Til sidst tager vi færgen til Krabi, og efter en enkelt nat i byen flyver vi til Kuala Lumpur for at fortsætte mod Borneo.

krabi

Borneo
Vi lander i Kuching og tager lidt nordpå til nationalparken Santubong, hvor vi skal bo ved Damai Beach. Herefter har vi nogle dage inde i Kuching, hvorfra der findes et utal af forskellige ekskursioner, man kan tage på. Til sidst skal vi bo nogle dage inde nationalparken Batang Ai ved en stor ferskvandssø. Herefter flyver vi fra Kuching til Kota Kinabalu, hovedstaden i Sabah.

kort1

Vi starter med nogle overnatninger ved Mount Kinabalu nationalpark, hvorefter vi tager til Kota Kinabalu (KK). Her skal vi mødes med Emils forældre og bror, og vi følges med dem den sidste tid. Efter nogle dage i KK tager vi østover til Sepilok og skal bo lige i udkanten af et regnskovsområde. Fra Sepilok drager vi mod syd og bor ved Kinabatangan flod ved vildtreservatet af samme navn. Efter en lille uge her sætter vi kurs mod Semporna, som skulle ligge blandt verdens ti bedste steder at dykke. Inden vi drager tilbage mod KK har vi en fem overnatninger i mangroven tæt ved en større flods udmunding til havet, midt mellem Semporna og Tawau. Fra Tawau flyver vi tilbage til KK, og inden rejser går over KL tilbage til Danmark, har vi nogle dage på Gaya Island.

sabah

 

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close