Ekspedition Kaukasus

I april og maj 2019 tager vi atter afsted på eventyr. Denne gang er målet Kaukasus. Du kommer til at kunne følge vores rejse under menupunktet ‘Blog’ under kategorien ‘Ekspedition Kaukasus’. Nedenfor kan du læse fakta om vores ekspedition.

Formålet
På denne tur er det helt overordnede formål at finde og dokumentere Europas sidste leopard, den persiske leopard Panthera pardus tulliana, som er en underart af leopard, Panthera pardus. Der findes ekstremt få persiske leoparder tilbage i naturen, og omkring 70 % af bestanden findes i Iran, hvor vi desværre ikke kan køre til. Vi vil lede efter arten i dens naturlige habitat i de områder af Georgien, Armenien og Aserbajdsjan, hvor den sidst er blevet set.

Derudover handler vores ekspedition i det hele taget om den fantastiske natur, som Kaukasus byder på, samt udfordringerne og glæderne ved at rejse sammen på denne måde som småbørnsfamilie.

Deltagerne
Emil Bech Sanderhoff, naturvejleder og ekspeditionsleder, 30 år
Lene Bech Sanderhoff, biolog, blogger og naturformidler, 29 år
Jonathan Schmedes, naturfotograf og eventyrer, 29 år
Frej Bech Sanderhoff, livsnyder, filosof og dino-entusiast, 5 år
Manja Bech Sanderhoff, kommandør, charmør og til tider kat, 2 år

Emils forældre er også med på skift noget af vejen.

Ruten
Rutens første del overstås rimelig hurtigt i ét stræk fra Danmark gennem Rumænien, og Bulgarien til Tyrkiet. Denne del springer børnene og Lene over og møder resten af holdet ved lufthavnen i Istanbul. Herfra går rejsen østover gennem den nordlige del af Tyrkiet mod Georgien, Armenien og Aserbajdsjan. Hjemrejsen foregår over den sydlige del af Tyrkiet, gennem Balkan og Vesteuropa hjem til Danmark.

rute kaukasus

Køretøjet
Køretøjet er en VW T4 Syncro, 2,5 benzin. 2446 kg i køreklar vægt. Årgang 1998. 115 hk. Bussen er forstærket i bunden, udstyret med snorkel, hævet og forsynet med Hella-fjernlys. Bagi er der monteret ekstra kraftige fjedre, og den er forsynet med to reservedæk og reservedunk.

Bagpå bussen hænger en lille danskproduceret offroad-campingvogn, som er stillet til rådighed for os af firmaet Hero Camper. Vognen er udstyret med markise, reservehjul, køkken, dobbeltseng, tagtelt, ekstrabatteri, reservedunk, solcellepanel og roof rack, 17” offroad-dæk , tromlebremser og chassis med 1200 kg lastevægt. Den er ovenikøbet isoleret ned til -21 °C, så vi kommer ikke til at fryse!

Udstyret

  • Vildtkameraer
  • Natkikkert 5×42
  • Ultralydsdetektor
  • Kowa-teleskop
  • Termisk kamera

Hero Camper Logo

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close