Sydafrika bliver målet for vores næste tur. Vi har en lille måned til rådighed, fra den 18. december 2019 til den 15. januar 2020. Denne gang flyver vi til Johannesburg, hvorfra vi kører ud i det sydafrikanske i jagten på spændende dyr. Du kommer til at kunne følge rejsen under menupunktet ‘Blog’ under kategorien ‘Ekspedition Sydafrika’.
Her kan du læse lidt overordnet om turen:
Formålet
Som et af de lande i verden med højest biodiversitet, er der masser af dyr at lede efter. For mange er elefanter, løver og giraffer indbegrebet af Afrika, og selvom de selvfølgelig er på vores must see liste, så har de langt fra førsteprioritet. Der er latterligt mange fantastiske og eksotiske dyr og vi skal nå at opleve så mange som overhovedet muligt. Emils fokus er især på at finde de to giftige slanger, ringhalset spyttekobra (Hemachatus haemachatus) og boomslange (Dispholidus typus). På bloggen kommer du til at kunne læse mere om præcist hvorfor disse dyr er megafede og SKAL opleves!


Jeg vil især gerne opleve en af de mærkværdige regnfrøer og verdens mest frygtløse dyr, honninggrævlingen (Mellivora capensis).


Deltagerne
Emil Bech Sanderhoff, naturvejleder, slangetæmmer og eventyrer, 31 år
Lene Bech Sanderhoff, biolog, blogger/SoMe-ansvarlig og naturformidler, 30 år
Frej Bech Sanderhoff, livsnyder, filosof og dino-entusiast, 5 år
Manja Bech Sanderhoff, kommandør, charmør og til tider kat/prinsesse, 2 år
Tyrex, usynlig dino-ven, kun synlig for Frej og frygtindgydende rovdyr, 8 år
Jonathan Bech Sanderhoff, bror til Emil, lærer og rejesamler, 28 år
Maiken Sanderhoff, mor til Emil og Jonathan, psykoterapeut og FARMOR
Søren Bech Sanderhoff, far til Emil og Jonathan, psykolog
Ruten
Vi kommer udelukkende til at fokusere på den nordøstlige del af Sydafrika og fordeler tiden nogenlunde ligeligt mellem områderne KwaZulu-Natal og Krüger Nationalpark.



Køretøj og bolig
Vi har lejet to biler, som vi har for hele perioden, så vi kan komme omkring selv. Vi skal bo i enten relativt primitive hytter eller telte, som vi har lejet på de destinationer, som er angivet på kortet. De fleste steder har vi 3-4 overnatninger, så vi har mulighed for at gå på opdagelse i området og slappe af med ungerne.
Forholdsregler
I kraft af de ustyrlige mængder dyr, der findes i Sydafrika, findes der jo naturligvis også nogle stykker man skal passe på. Af potentielt farlige dyr er eksempelvis giftslanger, skorpioner og store rovdyr. Derfor skal vi altid være opmærksomme og årvågne, og for vores børn skal vi agere deres øjne og ører, da de selvfølgelig på ingen måde kan pålægges det ansvar selv.
Derudover er især området omkring Krüger højrisikozone for malaria, især på denne årstid, så derfor medbringer vi myggenet, myggeafskrækningsmiddel og malariaforebyggende medicin.
Sidst, men ikke mindst, skal vi være opmærksomme på skumle typer, da der i nogle områder af Sydafrika er meget kriminalitet. Problemet er dog størst i større byer.