En helvedstur til paradis

Det er morgen, og jeg sidder på terrassen udenfor det lille hus vi har lejet. Knapt 50 meter væk slår bølgerne mod strandkanten, og der er helt vindstille og ca. 22 grader – alt er skønt!

Men turen herned var et mareridt. Der var virkelig meget køkørsel i Tyskland, og efter godt 24 timer, nåede vi Livorno tidligt mandag morgen. Vi havde kun sovet lidt på skift og natten bød på heftigt regnvejr og meget vejarbejde, så det var virkelig anstrengende at køre. Børnene sov dog det meste af natten på bagsæderne. Allerede i løbet af den første eftermiddag begyndte bilens kobling at drille.

Vi nåede lige akkurat ikke den færge som sejlede fra Livorno mod Korsika kl. 8, men vi havde da heldigvis ikke købt billet. Så vi ventede til kl. 15, og på det tidspunkt var det virkelig varmt, og ungerne, som ellers havde klaret turen vildt flot, begyndte at blive ret så utidige. Så må det jo være tid til bestikkelse!

Tid til tegnefilm på iPad.
Venter på færgen. Længst til venstre er Lykke, som vi har taget med på denne tur.
Korsika i sigte. Vi nåede da også lige at se en lille flok delfiner springe.

Endnu en times køretur fra Bastia bragte os til en lille strand på den nordøstlige kyst, hvor vi har lejet et hus for et par dage, så vi lige kan komme os. Landskabet er smukt, barskt og stenet.


Det vand indbyder til snorkling!!
Se lige de sten!

Vandet er for oprørt til at bade i disse dage, men vi vandrede en lille tur op ad en næsten udtørret flod, hvor ungerne kunne dyppe sig, og så var deres lykke gjort!

Dejligt endeligt at kunne dyppe tæerne. Foto: Lykke Rhode-Severinsen
Ren wellness. Foto: Lykke Rhode-Severinsen

Den første dag har allerede givet os flere endemiske arter, som man kun kan opleve her på Korsika.

Corsican painted frog – Discoglossus montalentii. Intet dansk navn.
Tyrrhenian wall lizard – Podarcis tiliguerta. Intet dansk navn.

Fordi Korsika (og Sardinien) har været adskilt fra fastlandet længe, har de relativt mange endemiske arter, altså arter der kun findes her. Nogle findes på begge øer, nogle kun på den ene eller den anden ø. De arter står selvfølgelig højt på vores ønskeliste. Derudover findes der mange af de dyrearter, vi kender fra det øvrige middelhavsområde.

Hunnen af sankthansorm, som slet ikke er en orm, men en bille. Hun kan lyse!
Her ses undersiden af hendes bagkrop, hvor hun har to lysende bånd. Hun sidder under et blad, stikke næsen ud og vifter med den, så hannerne, der har vinger, kan se hende og flyve hen til hende. Jo mere fertil hun er, des kraftigere lyser hun!
Murgekko. Foto: Lykke Rhode-Severinsen
Det lykkedes Lykke (haha!) at fotografere en af dolkhvepsene, som man ser en del af her. De er parasitter på torbisternes (en gruppe  biller) larver. Hvepsen graver sig ind til larven, lammer den og lægger æg i den, hvorefter hvepsens larver æder billelarven indefra. Foto: Lykke Rhode-Severinsen

Vi har selvfølgelig også kigget lidt på fugle, men jeg har glemt kablet til kameraet, såeh.. ja. Bedre billeder må følge når vi kommer hjem.

Blådrossel i morgensolen.
Bjergvipstjert.
Rød glente lige over hovedet på os, mens vi sad og ventede på, at en lille lækat skulle komme frem fra sit skjul igen. Det gjorde den ikke.
Den grå fluesnapper bygger rede lige over vores dør, og den er IKKE tilfreds med vores tilstedeværelse.

Emil opdagede igår, at bilsituationen var værre end forventet, så nu er Esmaralda fragtet afsted på værksted for at få skiftet koblingen. Her til formiddag får vi at vide, om det kan findes hurtigt, eller om vi får en lånebil, hvilket nok er det mest sandsynlige scenarie.

Farvel, Esmaralda! Vi ses forhåbentlig snart igen…

Nå, sådan er det jo, når man vælger at rejse på den måde, så vi er bare glade for, at vi nåede frem!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close