Sensation i Skånemosen

Endnu en gang leverer Skånemosen, og endnu en gang var Gorm Jensen på pletten med sit kamera! Han fotograferede nemlig denne smukke argusblåfugl torsdag den 25/6. Og nu kan det godt være du tænker, at du også har set sådan en blå fætter. Blåfuglene kan nemlig godt ligne hinanden for det utrænede øje. Men som Gorm selv fortalte mig, så “var der sgu noget der var anderledes ved den her”. Derfor tog han sig tid til at fotografere den, og sendte den efterfølgende til bestemmelse hos nogle nørder. Kort efter lød beskeden “Argusblåfugl – første fund på Fyn siden 1989”. Ikke siden da er den blevet set her, men lige nu flyver den altså i Skånemosen.

Det bekræfter det, som mange af os godt allerede ved; Skånemosen og de tilstødende arealer kan noget helt specielt, som er svært at finde tilsvarende på Fyn. Derfor er det vigtigt, at vi værner om området! Behøver jeg minde om, at der blev fundet violetrandet ildfugl (som ellers kun findes ét sted på Fyn, nemlig Håstrup Bjerge) samt brunlig perlemorsommerfugl (som absolut heller ikke er almindelig på Fyn) sidste år?

P1080982
Argusblåfugl i Skånemosen. Den har aldrig været almindelig i landet, men er i de senere år blevet endnu sværere at finde, fordi levestederne ødelægges. Værtsplanten er lyng. Foto: Gorm Jensen

Ellers kan du læse mere om det her.

Og forresten blev der forleden også fundet slåenrandtæge (sjælden art) af Gunnar Knudsen og rank potentil (relativt sjælden) af Gorm dernede. Bum!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close