Update fra en doven ø

Koh Lanta er doven og laid back – på den fede måde! Langs stranden er der mange små hyggelige barer og en fantastisk stemning. Vi befinder os på Khlong Khong strand, ca. halvt nede på øens vestkyst.

Afslapning på strandbar her til formiddag

Man kan opleve at have hele stranden for sig selv, fordi højsæsonen endnu ikke for alvor er gået i gang, men selv til den tid, vil man ikke opleve samme mængde turister som på f.eks. Koh Phi Phi.

Tidevandet har en enorm indflydelse på kysten her, fordi der ligger stenrev på lav dybde, og dette blottes ved lavvande. Her er badevandet måske ikke så indbydende. Ved højvande er badevandet lækkert! Nedenfor ses lavvande vs. højvande på det samme sted.

Det er imidlertid virkelig spændende at gå på opdagelse på det blottede stenrev med små indsøer. Der er et mylder af liv i form af eremitkrebs, krabber, rejer, snegle, småfisk og fugle. I eftermiddag vil jeg gå lidt på opdagelse igen, når tidevandet trækker sig tilbage.

Vi har ikke været så meget på ekspedition her, for her er ekstremt varmt og vi er alle lidt påvirkede af varmen, så vi tager den helt med ro. Dog behøver man blot kigge lige uden for vores bungalow for at finde spændende ting og sager.

Vores bungalow

 

Igår morges da jeg stod op, sad der en ganske lille fugleedderkop i græsset udenfor bungalowen.

Den ser ganske vist ikke så stor og farlig ud som nogle af sine slægtninge, men de bagudvendte giftkroge afslørede, at der altså er tale om en fugleedderkop. Sejt!

Emil fandt også den sjoveste lille skink, en aflang fætter med stærkt reducerede lemmer.

Lemmerne bruger den kun ganske lidt, når den kryber afsted. Den bruger den lange krop til at sno sig afsted på slangemanér.

Igår aftes gik jeg en tur med lommelygten rundt i haven og så pludselig noget velkendt krybe rundt. En congosnegl! Sådan nogle har jeg holdt som kæledyr derhjemme.

Som navnet antyder, stammer sneglen fra Afrika, men den er introduceret mange steder, både med vilje og ved uheld. Nu er den blandt verdens 100 mest invasive arter. Det er en af verdens allerstørste landsnegle, og huset kan nå en længde på 20 cm. Den er problematisk mange steder, fordi den æder afgrøder med lynets hast og udkonkurrerer hjemmehørende arter. Så når vi er trætte af dræbersneglene derhjemme, så forestil dig, hvordan der er at være thailænder og få køkkenhaven invaderet af disse giganter!

I øvrigt fik vi en dejlig velkomst af familien der ejer stedet her, da vi ankom. ‘Mama’ fangede hurtigt, at vi var interesserede i dyr, så hun tog os rundt og kiggede under potter og grene for at finde noget til os.

Da jeg blev meget begejstret over det store mangotræ ved siden af hytten, hev hun straks et par sure mangoer ned og hentede sød/stærk dyppelse til dem.

Bagefter hentede hun en lille dessert-agtig ting pakket ind i palmeblade. Hun har en dejlig have med mange spiselige planter, som bruges i thaikøkkenet.

Øverst: stort kaffirlimetræ. Nederst: store chiliplanter og i baggrunden til højre citrongræs

 

Til sidste lige et par stemningsbilleder fra de sidste dage.

Frej er vild med Freedom bar – der er god musik, flotte farver, og så sidder man på gulvet!!

Tuk-tuk-selfie

Manja nyder solnedgangen. Hun rejser sig på knæ op ad alting nu

I morgen rejser vi et par km længere sydpå, hvor vi skal bo ved en strand, som skulle have gode muligheder for at snorkle. Det ligger ovenikøbet lige op ad en nationalpark!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close