Langt ude i junglen…

275 km fra Kuching ligger Batang Ai. Det er en kunstsø på 84 km2, som blev opdæmmet i 1980’erne for at producere strøm. Det oversvømmede areal var urørt regnskov, men de arealer, som stadig ligger over vandet, huser stadig urørt regnskov. Vil man opleve området (selve nationalparken her er lukket for turister, men der er andre sender, man kan besøge), er der kun ét sted at bo: Aiman Batang Ai Resort and Retreat.

Her sejler man til med en lille båd, og så er man ellers fanget midt ude i ingenting. Og stedet er saftsuseme en speciel oplevelse! Det blev bygget midt i 1990’erne, som et stort luksusresort, hvor alle bygninger med hotelværelser er konstrueret som traditionelle langhuse.

Og der er hundredevis af værelser! Sagen er bare den, at kunderne må være udeblevet. Det ser i hvert fald ud til, at der ikke er blevet vedligeholdt, siden det blev bygget, og flere af langhusene står nu tomme. Vi oplevede flere gange at være de eneste på hele stedet, mens en stab på 20+ kedede sig og prøvede at motivere sig til at betjene os.

Og manglen på kunder betød jo så igen, at køkkenet ikke havde ret meget frisk mad at tilbyde, det meste var således frossen eller præfabrikeret mad. Mums. Nå, men bortset fra det, så var beliggenheden jo fabelagtig! Der var en helt fantastisk udsigt over søen, og lydene fra junglen kom helt tæt på.

Der var ikke så forfærdelig meget at foretage sig, men vi var på en fin tur rundt på resortet og i den nærliggende regnskov, hvor en guide fortalte om, hvordan de indfødte hovedjægerstammer bruger regnskoven som spisekammer, redskabsskur og medicinskab.

Turen sluttede af med en smuk tree top walk i solnedgangen, og det kan naturligvis slet ikke kan gengives på billeder.

Og drengene skulle selvfølgelig svinge sig i lianer på bedste Tarzan-manér 😂

Og hvad lykkedes det os så at fange derude midt i regnskoven? Overraskende lidt. Borneos dyreliv er lidt en gåde for os, og selvom der er mange dyr, skal man være ihærdig for at finde dem. Vi oplevede også for alvor stor frustration over, hvor lidt tid der egentlig er til overs mellem Manjas to lure, Frejs middagsafslapning, tre-fire måltider om dagen, leg, badning og bleskift. Jaja, det vidste vi jo hjemmefra, men alligevel!

Nå, men det blev da til lidt forskelligt, blandt andet denne kæmpestore skorpion. Den ser frygtindgydende ud, men var i virkeligheden utrolig svær at hidse op.

<
n enkelt slange blev det da også til, den var dog af samme art som den vi fandt ved Santubong, en Painted bronzeback.

Af nye arter på listen over krybdyr kan tilføjes denne fine lille sag:

<<
lillebitte græsfirben med en utrolig lang hale. Den er ikke nem af få øje på.

Resortet var desuden hjemsted for en gekkoart, som vi ikke har set før.

<
eralt under tagene sad frugtædende flagermus. Denne med en lille baby i favnen.

<<
hvad med børnene? Altså Manja er jo bare glad. Hun er ikke så glad for , at det tilsyneladende er komplet uimodståeligt for personalet at tage hende op, hvilket de mangler lidt respekt for, men ellers er alt godt. Hun har brugt meget lang tid på at forsøge at kravle over et lillebitte trin på restauranten, for det var åbenbart megavigtigt.

<<
ej er også glad det meste af tiden, men han snakker meget om vores familie, hus og biler derhjemme, og det skærer selvfølgelig i hjertet, når man mærker hans savn og manglede forståelse for, hvorfor vi ikke bare lige kan tage hjem. Heldigvis kan dagene indtil vi genforenes med Emils forældre og bror tælles på én hånd nu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close